Značky

Levi's®

Legendární značka, která dala vzniknout fenoménu jean. Levi Strauss, německý imigrant, založil svou firmu během kalifornské zlaté horečky kolem roku 1853. Začal vyrábět pracovní kalhoty z látek, určených na výrobu plachet.

V roce 1872 ho kontaktoval nevadský krejčí Jacob Davis, který přišel s originálním nápadem. Zpevnil kapsy kalhot nýty a zvýšil tak jejich odolnost. Horníci, pro které byly jeany určené, nosili v kapsách vzorky natěžené rudy a kapsy tak měli neustále roztrhané.

Tento revoluční nápad podpořil prodej jeansů značky Levi´s. Jeany dostaly mužnější ráz a staly se velmi oblíbenými. Střih klasických kalhot Levi´s se v průběhu času měnil podle potřeb zákazníků. Přibyl červený štítek a typická výšivka ve tvaru pohoří na zadní kapse. Původní však zůstává kožený štítek, na kterém dva koně roztahují jeany Levi´s. Postupem času se objevili další výrobci, avšak Levi´s je stále nejuznávanější značkou.

Díky stovkám svých modelů stále uspokojuje miliony zákazníků ve 110 zemích světa. Firma v současnosti nabízí širokou nabídku moderních i klasických střihů kalhot a tak dále aktivně buduje svou image.

Mustang®

Mustang je dnes již světoznámou značkou jeans oblečení. Její historie se píše od roku 1932, kdy byla založena v Německu.

Široké portfolio produktů je tvořeno převážně jeany klasického střihu s divokým mustangem na štítku. Ty jsou velmi pohodlné a kladou velký důraz na kvalitu. Právě na kvalitním zpracování a padnoucím střihu vybudovala značka svou image. Ten působí moderně a zároveň je na úrovni. Díky tomu získala značka Mustang nespočet příznivců a úspěšně tak působí po celé Evropě. Nechává své zákazníky poznat krásu jeanové módy a docenit kvalitu zpracování jejich modelů. Zaměřuje se na městský způsob života mladých lidí.

V nabídce produktů Mustang Jeans jsou dále kožené i jeanové bundy, kabelky, pásky a široká nabídka klasických modelů triček či svetrů. Díky tomu lze perfektně sladit váš outfit s kvalitou Mustang.

 

Wrangler®

Historie značky Wrangler sahá do roku 1904, kdy pan C.C. Hudson zakládá malou továrnu na výrobu pracovních oděvů (Hudson Overall Company), později přejmenovanou na Blue Bell Overall Company. Zásadní zlom pro společnost Wrangler nastává v roce 1947, kdy ve spolupráci se slavným návrhářem zaměstnancem firmy Wrangler Rodeo Benem uvádí na trh první Wrangler western jeans - džíny určené speciálně pro rodeo kovboje. Díky pohodlnosti a kvalitě jeans Wrangler si je oblíbila řada kovbojů, mezi nimi např. Jim Shoulders, držitel šestnácti titulů mistra světa v rodeu. Dodnes jsou Wrangler jeans oficiálním oblečením Asociace rodeo kovbojů. V šedesátých letech se značka Wrangler rozšiřuje také do Evropy a dále si upevňuje svou pozici v Americe, kde se během sedmdesátých let stává ikonou mladé kultury. V devadesátých letech jsou pak každé páté džíny prodané v USA džíny Wrangler.

V roce 1964 vytvořil Wrangler Broken Twill denimovou inovaci, která vyřešila přetrvávající problém u džín – přetáčející se nohavice. Proto byly změněny tkalcovské stavy, aby mohl Wrangler vytvořit nový druh denimu, který bude charateristický, silný a pohodlný. Neobvyklá cesta tkalcovských stavů je vidět na klikatém vzoru v látce. Broken Twill se tak stal klíčovým rysem Wrangleru a jeho denimových tkanin. Právě díky unikátnosti Broken Twillu byl Wrangler hrdě nošen na členských uniformách amerického námořnictva. Jako vždy, tak i v této kolekci Wrangler představuje Broken Twill v hojném počtu úprav a střihů.  Díky bohaté inovaci je právem považován za hvězdu.

 


Nahoru
2024 © E-jeanswear.cz